127. NAP

2012.12.28 20:13

 

Újfent változások következnek az életemben. A változás jó, és erre szeretnék mindenkit emlékeztetni. Ugyan okozhat itt-ott feszültséget, némi aggodalmat, de a végeredmény jó. Talán most először sikerült csak a pozitívumait néznem. Fejlődök. Örömmel veszem észre, hogy legalább már észreveszem a fejlődést. :)

A karácsonyi hangulat elillant, hiába néztem meg minden nap egy ünnepi filmet. :) Valamit nem lehet erőltetni. Ilyen ez, maximum a hivatalos karácsony végéig tart.

Olyan jó, mert reggel mikor kinéztem az ablakon megint azt a ronda latyakos időt láttam, de mi jutott eszembe?? A pár nappal ezelőtti írásom, amit pont ez az időjárás ihletett. Mostantól, ha ezt a képet látom, mindig eszembe fog jutni. És mielőtt feleszmélnék, már ha kinézek az ablakon a saját szép kertemet látom, amit maximum a kutyusaim saraztak össze játék közben. :) Egész szép jövő, nem?

Most már úgy élem a mindennapjaimat, hogy egyben a jövőben is élek. Látom a jövőm. Érzem a jövőm. Mikor valami történik ami elsőre nem tűnik jónak, már látom, hogy mi fog kisülni belőle és, hogy miért is történt ez a kevésbé kellemes. Mindig jó sül ki belőle, mert olyan kellemetlen nem történik velem, amit a megérzéseim által ne fordítanék jóra.

Mindent jóra fordítok, és a pillanatnyi rosszat szinte fel sem fogom. Egyből arra gondolok, hogy vajon ebből milyen jó fog kisülni? Izgalmas.

Éljünk a mának, élvezzük a jelent, de ha a jelent rossznak érezzük, ne süppedjünk bele, gondoljunk arra, hogy ez egy nap és holnap már holnap van. Minden feladat, aggodalom csak az aznapra szólhat, hiszen senki nem tudhatja, hogy mi fog történni holnap. Ha ma van mit enned boldog ember vagy, ha ma vannak pozitív gondolataid boldog ember vagy, ha ma van fedél a fejed fölött boldog ember vagy. A mozgatórugó ezek között természetesen a pozitív hozzáállás. És nincs semmi de. Vagy mi van ha. Csak a mai nap van. Ez a kézzel fogható.

Nehéz ezt felfogni egyébként, talán nem is lehet, de Echart Tolle mond sok okosságot, talán meg is magyarázza érthető nyelven :)