301. NAP

2013.06.20 22:07

 

Elgondolkodtatott ez az idézet, mert mostanság nekem is ez járt a fejemben:

Az a boldogság, amely egy adott okból fakad, a nyomorúság egyik formája csupán, hiszen az adott okot bármely pillanatban elvehetik tőlünk. - Deepak Chopra -

Sokszor van az a pillanat, amikor tényleg ok nélkül örülök. Csak úgy, az életnek. De többször van olyan, hogy egy konkrét dolog miatt érzem magam boldognak. Ami, úgy ha kicsit megváltozik, vagy nem úgy alakul, ahogy reméltem, akkor képes pillanatok alatt romba dönteni az addig felépített jókedv-öröm- lebegés-boldogság érzetemet. Ez nagyon nem jó, már rájöttem egy ideje, csak arra nehéz rájönnöm, hogy mégis milyen az a feltétel nélküli öröm? Milyen az, amikor pusztán az Életnek örülök? Amikor csak attól elkezdek szárnyalni, hogy egy szép madárhangot hallok, vagy csodásan süt a nap, esetleg kellemesen hűsít a víz, ami a játszótéri kútból folyik. :) Ezt kellene tennem.

Minden nap egy csodás új kezdet. Új remények, új események lehetősége. Új nap virrad, éjszaka minden lecsendesedik, reggelre felfrissül. Bármit tartogathat a mai nap! Ha belegondolok mennyi olyan napom volt, aminek a történéseit még álmomban sem gondoltam volna! És ez így van, minden nap, milliónyi olyan dolog történik velünk, amire nem számítunk, ami akár örömet is okozhat, ha a megfelelő szemszögből nézzük.

Nem kell valami eget rengető csodára várni, vagy, hogy valaki tegyen valamit. Tegyük meg mi, azt, amire vágyunk, most! Minden nap egy csoda. Apró csodák halmaza.

Megfigyeltetek már egy csöppnyi bogarat? Vagy a nyiladozó virágokat? Esetleg a kék égen a tovasuhanó, formálódó bárányfelhőket? És magát az emberi lényt? Minden egy hatalmas csoda, csak észre kell venni, és értékelni.

Ez a napom is a Csodák fényében telik ;)