303. NAP

2013.06.22 20:54

 

Mi a Te dolgod? Folyton azt hallom mindenkitől, hogy most dolgom van, ezt és ezt KELL tennem. Jó lenne néha belegondolni, hogy igazából ki kényszerít erre? És miért nem tudunk kilépni a megszokottból, abból a komfortzónából, hogy teszünk valamit, amihez nem igazán fűlik a fogunk, azért, hogy elérhessünk valamit, amit szeretnénk. Miért kell ahhoz kicsit „szenvednünk”, kötelességtudónak lennünk, hogy boldogok lehessünk? Kinek mi a feladata?

A dolgom az, hogy boldog legyek, örömben dúskáljak, ezáltal hasonló embereket vonzok magam köré, és aki örül és boldog, annak könnyen jön az ihlet, sok az energiája, és bármire képes, amit csak szeretne!

Érdekes kérdéssel találtam magam szembe:

Ha a boldogság lenne a nemzeti valuta, akkor milyen munka tenne gazdaggá?

Szóval, olyan tevékenységet kellene kitalálnom, ami boldoggá tesz. És minél több az örömöm, annál gazdagabb vagyok, nem csak lelkileg, hanem fizikailag is. Ez nagyon jó kis elmélet, és úgy hiszem, hogy ha nem is pont ilyen formában, de sokan így élnek. Sok embernek örömet okoz a munkája, amit talán már nem is munkának fognak fel, hanem Életnek. Élvezik, amit csinálnak, nem érzik, hogy kell, hanem csak azt, hogy jó. Mert az Életünk szép és jó, ha úgy alakítjuk, ha annak hisszük.

Ha ránk tör az unalom, a belenyugvás, ideje változtatni. Kitörni valamivel, és felemelkedni. Annyi lehetőség van a Világon. Melyiket is válasszam? :)

Kiküldöm a vágyam az Univerzumba, hátradőlök, nyitva tartom a szemem, és boldogan üdvözlöm, amint ideér hozzám ;)